Het doel van het project is het versterken van de lokale en regionale afzet van biologische producten, waarbij het gehele aanbod aan biologische producten in Noord-Holland in kaart wordt gebracht en de consument weet waar de producten te koop zijn.
In maart 2022 heeft Bio-NH de challenge Voedsel Verbindt gewonnen en besloten om het prijzengeld in te zetten om de biologische ondernemers zichtbaar te maken op de website en in de voedselverbindt-app. Om ervoor te zorgen dat de consument ook weet waar hij/zij biologische producten rechtstreeks bij de ondernemer of in de lokale winkels kan kopen, zal er ook in het voorjaar van 2023 een publiciteitsevenement worden georganiseerd. We hebben geconstateerd dat de consument nog niet altijd goed weet wat biologisch inhoudt en we hopen door de verbinding tussen ondernemer en consument te versterken het verhaal van bio beter te kunnen vertellen. Kijk bij ‘Koop bij onze boeren’ voor biologische producten bij jou in de buurt.

Het doel is het versterken van de regionale afzet van biologische producten, waarbij het gehele aanbod aan biologische producten in Noord-Holland in kaart wordt gebracht.